OKTOBAR – MESEC PRAVILNE ISHRANE

Zdravlje

U okviru kampanje Oktobar mesec pravilne ishrane i Svetski dan hrane Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica u saradnji sa Domom zdravlja Sremska Mitrovica organizovaće manifestaciju namenjenu građanima, na kojoj će svi zainteresovani moći da prekontrolišu svoje zdravstveno stanje (visinu arterijskog pritiska, nivo šećera i masnoća u krvi, određivanje telesne mase i indeksa telesne mase), kao i da obave informativni razgovor sa lekarom subspecijalistom za ishranu zdravih i bolesnih ljudi o osnovnim pravilima i greškama u ishrani.

Manifestacija će se održati u ponedeljak, 17.oktobra u holu TC „Roda“, ul. Timočke divizije 1.Sremska Mitrovica u trajanju od 8 do 10 časova.

Istim povodom, lekar subspecijalista održaće edukativno predavanje na temu pravilne ishrane adolescenata, sa posebnim osvrtom na gojaznost u populaciji mladih, namenjeno učenicima Gimnazije u
Sremskoj Mitrovici.

Takođe, u planu je realizacija izložbe likovnih i literarnih radova učenika osnovnih škola i dece predškolskog uzrasta Sremskog okruga, koji su učestvovali na nagradnom konkursu povodom kampanje Oktobar mesec pravilne ishrane. Zavod za javno zdravlje već tradicionalno nagrađuje najbolje učesnike, koji neretko osvajaju nagrade i na republičkom nivou.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *