SARADNJA OPENS-a I MITROVAČKE KANCELARIJE ZA MLADE

Gradske vesti

Info sesija o saradnji Kancelarije za mlade Sremska Mitrovica i Saveza udruženja OPENS iz Novog Sada održana je u Gradskoj kući sa ciljem jačanja i unapređenja odnosa i rada ovih udruženja.

Sastanku su prisustvovavali predstavnici lokalne samouprave, ustanova kulture i škola, koji su predstavili svoje programe, kao i predstavnici institucija i organizacija koje se bave mladima i postoje za mlade.

Omladinski savez udruženja Novi Sad sprovodio je projekat Novi Sad omladinska prestonica Evrope 2019. godine, u trajanju od četiri godine i u čijem sklopu je organizovano mnogo različitih aktivnosti, renovirani su različiti objekti, napravljen Omladinski centar, ono što su naučili žele da prenesu drugim gradovima u Srbiji. U našem gradu žele da pomognu KzM da unapredi omladinsku politiku i programe, obezbedi veći budžet, možda renovira neke objekte i stavi ih u funkciju i za potrebe mladih.

Kancelarija za mlade Sremska Mitrovica bila je domaćin sastanka o proširenju saradnje Omladinskog saveza udruženja OPENS iz Novog Sada sa našim mladima i mogućnostima da se na razne načine kroz niz aktivnosti, projekte, programe, dešavanja, inicijative razmene znanja, iskustva  i informacije i jačaju kapaciteti mladih ljudi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *