DESET MILIONA DINARA ZA OBUKU TALENTOVANIH ĐAKA NA ANDREVLJU

Obrazovanje

Projekat obuke talentovanih učenika osnovnih i srednjih škola s teritorije AP Vojvodine započet je danas u Centru za privredno-tehnološki razvoj „Andrevlje” na Andrevlju. Tokom deset nedelja, tačnije, sve do 24. decembra, đaci iz ukupno četrdeset osnovnih i srednjih škola učestvovaće u raznim aktivnostima iz sfere prirodnih i društvenih nauka, umetnosti i kulture, s ciljem podizanja kvaliteta obrazovno-vaspitnog procesa osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja.

Prve dve nedelje projekta, gosti Andrevlja biće učenici 7. i 8. razreda osnovnih škola, a nakon toga smenjivaće se učenici iz 32 srednje škole s teritorije AP Vojvodine.

– Želja nam je svima bila da vas talentovane učenike na neki način nagradimo za vaš doprinos reputaciji škole koju pohađate i da vas podstaknemo da negujete tu posebnost koju imate u sebi. Nadam se da je pred vama ugodnih šest dana koje ćete provesti sa svojim vršnjacima koji dolaze iz različitih sredina, da ćete imati priliku da nešto novo naučite o drugima, ali i o sebi, da uživate u prirodi i da steknete neka nova znanja i saznanja u okviru predavanja i radionica koje smo osmislili i pripremili za vas – izjavila je pomoćnica pokrajinskog sekretara za obrazovanje Milica Vučićević.

Projekat realizujemo u saradnji s Pokrajinskim sekretarijatom za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, a za te namene opredeljeno je više od deset miliona dinara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *