PREDSTAVLJEN PROJEKAT “ODRŽIVI RAZVOJ ZA SVE – PLATFORMA ZA LOKALNI DIJALOG”

Gradske vesti

U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici predstavljen je projekat „Održivi razvoj za sve – platforma  za  lokalni dijalog“, koji za cilj ima veće učešća predstavnika Organizacija civilnog društva u regionu Srema u procedurama donošenja odluka na nivou zajednice u oblasti zaštite životne sredine.

Projektom je predviđeno uspostavljanje novog mehanizma rada lokalnog parlamenta u gradu na Savi, kao pilot modela ostalim opštinama, kojim se želi istaknuti posvećenost temama zaštite životne sredine. 

S tim u vezi, u  gradu na Savi, u okviru gradske Skupštine formirana je Zelena odbornička grupa i uspostavljen je princip “zelene stolice”, kojm se obezbeđuje učešće predstavnika “Regionalne zelene mreže Srema” kao zvaničnog predstavnika građana i Organizacija civilnog društva u radu Skupštine grada. 

Projekat „Održivi razvoj za sve – platforma  za  lokalni dijalog“ realizuju Regionalna  inicijativa Srema i Grad Sremska Mitrovica.

Projekat je podržan je od strane Švajcarke vlade,  a sprovode ga  HELVETAS Swiss Intercooperation  i Građanske  inicijative.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *