Politika

Saopštenje Zelene stolice

Saopštenje Zelene stolice

Imajući u vidu dešavanja kojima svedočimo poslednja dva dana u našem Gradu na našem Šodrošu, dužnost nam je da kao pripadnici civilnog sektora koji se istinski bavi zaštitom životne sredine, ekologijom i ekološkim pitanjima u Novom Sadu reagujemo na necivilizovano ponašenje malog broja ljudi koji se pozivaju na zaštitu prirode, onemogućavajući gradnju četvrtog mosta u Novom Sadu.

Četvrti most u Novom Sadu je projekat od izuzetnog strateškog značaja za rasterećenje saobraćajnih gužvi, ali je u isto vreme ključan i za ravnomeran razvoj svih delova Grada, posebno sremske strane i to ni jedna organizacija ili pojedinac, koji nesebično sagledava ovaj projekat, ne može i ne sme da ugrozi.

U nekoliko navrata „Zelena stolica“ je ispitivala navode koji se tiču ugrožavanja životne sredine i prirodnih bogatstva realizacijom četvrtog mosta i ni jedan od spornih navoda se nije pokazao kao istinit.

Projekat izgradnje četvrtog mosta u Novom Sadu usklađen je u potpunosti sa zakonskim okvirom Republike Srbije kao i sa direktivama EU koje se tiču zaštite prirode. Zato ovim putem apelujemo na građane da sa velikim oprezom čitaju informacije koje dolaze sa različitih strana, a tiču se ovog izuzetno važnog strateškog projekta koji je pre svega u interesu nas stanovnika Novog Sada.

Pravi ekolozi se za svoje stavove bore znanjem, mirnim i institucijalnim putem, a ne nasiljem, prostaklukom i nezakonitim sredstvima, jer takvo ponašanje ne dolikuje Novom Sadu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *