TAKMIČENJE “TAKTONS” OD 26.DO 28.OKTOBRA

Zabava

Međunarodno takmičenje tonskih snimaka „Taktons“, koje po osamnaesti put organizuje Radio – televizija Vojvodine, biće održano od od 26. do 29. oktobra 2022. godine.
Ove godine se u takmičarskoj selekciji nalazi 72 snimka, u 13 kategorija. Svoja znanja i umeća u oblasti audio produkcije razmeniće učesnici sa javnih servisa Slovenije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Crne Gore, Slovačke, Rumunije, oba javna servisa Srbije i po prvi put, u takmičiće se predstavnici Bugarske.


– Nakon svih problema koje smo imali u protekle dve godine, zbog pandemije COVID – 19, radujemo se što će se u našoj novoj zgradi ponovo okupiti stručnjaci iz oblasti snimanja i dizajna zvuka iz regiona i Evrope, zastupnici i proizvođači audio i video opreme, kao i profesori, studenti i učenici eminentnih akademija i obrazovnih institucija iz Srbije, koje u svom obrazovnom programu imaju smerove za snimanje i dizajn zvuk – kazala je Maja Smiljanić, predsednica organizacionog odbora „Taktonsa“.


Svečano otvaranje „Taktonsa“ zakazano je za sredu, 26. oktobar, u 18 časova, kada će u centralnom holu nove zgrade Radio – televizije Vojvodine biti upriličen nastup Hora gimnazije Jovan Jovanović Zmaj.
U okviru „Taktonsa“ biće održana izložba profesionalne audio-opreme, na kojoj će posetioci imati priliku da vide najnovija dostignuća audio-tehnike. Svoje proizvode predstaviće renomirani proizvođači iz te oblasti.


U četiri dana, osim takmičenja i izložbe, u Media centru RTV-a, biće održana naučno-stručna konferencija iz akustike i audio tehnike Fakulteta tehničkih nauka.
U petak, 28. oktobra u 18 časova u studiju Muzičke produkcije RTV-a nastupiće Aleksandar Dujin Orkestra sa gostima i Veliki tamburaški orkestar Radio – televizije Vojvodine, koji ove godine obeležava 65 godina postojanja.


Dodela priznanja najuspešnijim takmičarima je 29. oktobra od 12 časova.
Da podsetimo, Međunarodno takmičenje tonskih snimaka „Taktons“ održava se svake druge godine, počev od 1983, u organizaciji Radio-televizije Vojvodine. RTV je bila domaćin najboljim radijskim i televizijskim ton-majsorima u regionu i šire, svetski poznatim proizvođačima i distributerima audio-opreme, kao i mnogobrojnim stručnjacima iz akustike i audio-tehnike.


Cilj takmičenja je da se stekne uvid u kreativna ostvarenja na polju snimanja zvuka u protekle dve godine i obezbedi profesionalno vrednovanje tehničkog kvaliteta zvučnih zapisa na osnovu unapred, jedinstveno definisanih subjektivnih i objektivnih parametara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *