U SREDU OD 19 ČASOVA MUZIČKI SPEKTAKL NA GRADSKOM TRGU

Gradske vesti

U Turističkom info centru upriličena je konferencija za medije povodom predstojećeg koncerta „ROCK EL CLASICO“. U pitanju je kombinacija različitih muzičkih žanrova, spoj dva izuzetna umetnika, Neleta Karajlića i Stefana Milenkovića.

Po rečima gradonačelnice Svetlane Milovanović, mesec novembar je važan za Mitrovčane, to je oslobodilački i svečarski mesec. Obeležavaju se važni datumi, Dan grada i gradska slava, organizuju se „Novembarski dani“, a ovogodišnji program je zanimljiv i kvalitetan.

Milovanović se zahvalila Neletu Karajliću i Stefanu Milenkoviću na tome što su odabrali Sremsku Mitrovicu za prvi vojvođanski koncert, kao i kompaniji „Metalfer Steel Mill“ koja je sponzor ovog spektakla.

Stefan Milenković, jedan od najpoznatijih svetskih violinista, izrazio je zadovoljstvo što će nastupiti pred mitrovačkom publikom, ističući da veruje da će svi uživati u koncertu i da će otići sa jakim utiskom da su prisustvovali nečemu što je jedinstveno i nezaboravno.

Dr Nele Karajlić, čuveni muzičar i kompozitor, prisetio se perioda velikih turneja benda „Zabranjeno pušenje“, a kako je rekao, Sremska Mitrovica je uvek bila na mapi svakog benda koji pravi velike turneje. Karajlić je dodao da je „ROCK EL CLASICO“ spoj koji je na izgled čudesan i nespojiv, a nastao je zahvaljujući ljubavi prema muzici. Ta ljubav je probudila nešto istraživačko, a kako je rekao, ni on ni Stefan Milenković se nisu nadali da će to tako da proradi. Karajlić se zahvalio lokalnoj samoupravi što su prepoznali ovaj spoj i kao događaj ga uvrstili u program „Novembarskih dana“.

Ova dva slavna umetnika imala su priliku da sa gradonačelnicom i njenim saradnicima prošetaju Mitrovicom, a muzički spektakl „ROCK EL CLASICO“ je zakazan za sredu, 2 novembar, na Trgu Ćire Milekića u 19 časova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *