OBUKA ZA OSNOVCE “BEZBEDNA VOŽNJA BICIKLOM”

Obrazovanje

Agencija za bezbednost saobraćaja Grada Sremska Mitrovica i Savez za bezbednost saobraćaja Sremska Mitrovica danas su u Osnovnoj školi “Jovan Popović“ u Sremskoj Mitrovici održali teorijsku i praktičnu obuku “Bezbedna vožnja biciklom“, sa akcentom na bezbedno učešće učenika u saobraćaju.

Kroz trening učenici su dobili savete kako da bezbedno koriste bicikl, električni bicicikl i električni trotinet u saobraćaju. Nakon teorijske obuke, instruktori su sa učenicima u školskom dvorištu sproveli i praktičnu obuku na poligonu.

Savez za bezbednost saobraćaja Sremska Mitrovica je najavio tom prilikom da će u narednim mesecima obezbediti poligon koji će biti vlasništvo Grada, kako bi na taj način edukovali najmlađe sugrađane predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta za bezbedno korišćenje bicikla, električnog bicikla i električnog trotineta.

Akcenat obuke je naravno bezbednost u saobraćaju najmlađih sugrađana, ali i stvaranje navike za očuvanje životne sredine.

Grad Sremska Mitrovica, Agencija za bezbednost saobraćaja i Savez za bezbednost saobraćaja Sremska Mitrovica polaznicima ove obuke obezbedio je praktične poklone u vidu ranca, flašice za vodu i trepćućeg svetla za bicikl.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *