SLEDEĆE NEDELJE DETALJNO ISPIRANJE VODOVODNE MREŽE

Gradske vesti

U toku su pripreme za ispiranje cevovoda kojim se do potrošača u javnom sistemu vodosnabdevanja, doprema voda za piće.
Reč je o redovnim planiranim aktivnostima koje se preduzimaju sa ciljem da se obezbedi odgovarajući kvalitet vode za piće kako bi ona i dalje bila potpuno bezbedna za upotrebu. Za mitrovački “Vodovod” to je jedan od najvažnijih zadataka do kraja ove kalendarske godine. Izvođenje radova planira se za sredu, 23.novembar 2022.


Preventivne mere kojima se voda za piće štiti od eventualnih nečistoća i zamućenja, deo su redovnih aktivnosti tokom godine, pre svega u sklopu sekcijskog ispiranja cevovoda na krajevima mreže.

Ovoga puta, u jednom danu taj posao će obuhvatiti celokupnu mrežu koja je duga blizu 400 km. Poznato je da je naša distributivna mreža veoma stara i da to u pogledu održavanja predstavlja veliki problem. Ispiranje mreže je zbog toga veoma važno, kako bi se voda oslobodila primesa nečistoća (hidroksida gvožđa i mangana ), a koji se vremenom talože na dnu cevi. Usled promene pritiska u cevovodu, te nečistoće mogu da prouzrokuju zamućenje vode, naročito u situacijama zbog kojih je neophodno zatvaranje linije vodosnabdevanja.

Planirani radovi na ispiranju cevovoda doprineće održavanju zdravstvene ispravnosti vode, u skladu sa važećim Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće, a koja je na području grada Sremska Mitrovica, i dalje jedna od najboljih u našoj zemlji.

Ovom prilikom skrećemo pažnju korisnicima vodosnabdevanja da će ispiranje vodovodne mreže biti u sredu 23. novembrau vremenu od 8 do 14 sati. U tom periodu svi potrošači, priključeni na javni sistem vodosnabdevanja – u Sremskoj Mitrovici i 17 naseljenih mesta ostaće bez vode.

Neophodno je da potrošači prethodno pripreme zalihe vode za piće i osnovne potrebe.


Nakon završetka radova i ponovnog uspostavljanja vodosnabdevanja može da dođe do zamućenja vode, pa je potrebno ispustiti vodu iz slavine, do pojave čiste vode.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *