XXXI FESTIVAL BESEDNIŠTVA OKUPIO VELIKI BROJ LJUBITELJA LEPE REČI

Gradske vesti

Festival besedništva „SIRMIUM LUX VERBI – SIRMIJUM SVETLOST REČI” održan je proteklog vikenda u Pozorištu „Dobrica Milutinović” u Sremskoj Mitrovici. Festival, sa tradicijom dugom 31. godinu, okupio je veliki broj ljubitelja lepe reči, a lajtmotiv ovogodišnjeg Festivala bio je lament nad 7950 žrtava, kao osam decenija sećanja na nedužno postradale stanovnike Srema.

Trinaest besednika takmičilo se u dve kategorije: autorskoj besedi i interpretaciji, a njihovo umeće ocenjivalo je Besedničko sudsko veće u sastavu: glumica Andrijana Videnović, advokat Zoran Levajac i advokat i književnica Olivera Jelkić.

Organizator Festivala je Ustanova za negovanje kulture Srem, a pokrovitelji manifestacije su Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Grad Sremska Mitrovica. 

Svi učesnici dobili su Zahvalnice, a pobednici vredne nagrade.

Himnu Festivala “Prvu pitijsku vodu” izvela je vokalna solistkinja Aleksandra Padrov. U revijalnom delu programa učestvovala su četiri besednika, a u muzičkom delu Grupa „Vrelo”.

U umetničkom programu nastupile su  glumice Teatra „Gartel”, uz glumicu Dušanku Anojčić, glumci Vladimir Balašćak i Jelena Janković, kao i pobednici  Festivala besedništva osuđenih lica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *