VEČERAS U GALERIJI IZLOŽBA LEGATA ŠTEFICE RADOVANOV

Gradske vesti

Životno stvaralaštvo mitrovačke slikarke Štefice Radovanov zaokruženo je važnim gestom, poklonom 33 dela Galeriji „Lazar Vozarević“, u vidu Legata, čime je ono trajno sačuvano i zaveštano rodnom gradu, ali i srpskoj kulturnoj baštini u celini.

Štefica Radovanov već, pet decenija predano stvara u domenu likovne kulture dajući svoj nemerljiv doprinos razvoju domaće umetničke scene. Snagom svoje individualnosti ova mitrovačka slikarka dugog trajanja ostvaruje dela velike stilske ubedljivosti.

Iskren doživljaj i liričnost prizora u njenim slikama nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Sakupljač sećanja i rizničar tajni Štefica Radovanov simbolično otvara vrata naše duše za upliv metafizičke dimenzije sveta. Otuda su njene slike višeznačne, ali i provokativne, razbuđuju našu uspavanu podsvest u traganju za davno izgubljenim osećanjima detinjstva, sna, bajkolikih prizora iz mašte, kojima daje snagu opipljivih stvari. Veo te nostalgične potrage za prolaznim stvarima u pokušaju da im se da oreol večnosti u osnovi je
njenog rukopisa.

Svečano otvaranje izložbe Legata Štefice Radovanov, u sklopu manifestacije Novembarski dani održava se, u Galeriji „Lazar Vozarević“ 30. novembra u 19 časova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *