Sport

SVET ČEKA JOŠ DVOJE POLUFINALISTA: Na jednom terenu

Preostala su nam još dva meča četvrtfinala Mundijala – i to vrlo zanimljiva!

Posle dva, na redu su još dva četvrtfinala Svetskog prvenstva, a parovi su više nego itneresantni – Engleska igra protiv Francuske, a Portugalija protiv Maroka.

Prvi na teren će fudbaleri Maroka koji su prava senzacija ovogodišnjeg Mundijala. Ašraf Hakimi je postao pravi heroj Maroka, pa se sada navijači nadaju da bi posle Španije na kolena mogao da baci i Portugaliju, koja je bila izuzetno ubedljiva protiv Švajcarske. I Portugalci imaju svog heroja – ime mu je Gonsalo Ramos, definitivno pravi naslednik Kristijana Ronalda, koji se nalazi u “nok-daunu”.

Jasno je da su Marokanci u sjajnoj formi i silno motivisani, dok u redovima portugalskog tima nema mira – Kristijano Ronaldo gubi konce, a da li će se to odraziti i na rezultat?

Bukmejkeri Meridiana prognoziraju da bi Portugalci ipak morali da opravdaju ulogu favorita, te donose kvotu 1.20 na pobedu Ronaldovog tima, dok je kvota na novi izenanđujući trijumf Maroka – 2.10.

Prvi put posle 40 godina, Francuska i Engleska igraće duel na Svetskom fudbalskom prvenstvu i boriće se za prolaz među osam najboljih reprezentacija u Kataru.

S obzirom na kvalitet, tradiciju i renome dve fudbalske nacije, zaista zvuči neverovatno da su se Engleska i Francuska na Mundijalima sastale samo dva puta i oba u grupnoj fazi, davne 1966. i 1982. godine.

Englezi su kao domaćini i ujedno kada su i jedini put bili šampioni, 1966. godine pobedili 2:0, da bi potom u Španiji 1982. slavili 3:1. Ipak, sada je ulog izuzetno veliki – polufinale Svetskog prvenstva.

Jasno je da bi ovde mogao da presudi I individualni kvalitet. Specijalizovani Transfermarkt procenjuje tim aktuelnog šampiona sveta na gotovo neverovatnih milijardu evra, a najvredniji je Kilijan Mbape – 160 miliona evra.

Zanimljivo je da Transfemarkt Engeleze procenjuje na oko 200 miliona evra više, 1,2 milijarde! Najvredniji je Foden (110 miliona), sledi ga Belingem (100), Hari Kejn vredi 90, a Deklan Rajs – 80.

Da li to može da donese prevagu u ovom duelu? Sudeći po procenama bukmejkera Meridiana – biće jako tesno. Kvota na pobedu Engleske je 3.00 dok je kvota na trijumf Francuske 2.55.

Osim toga, za potpuni užitak u fudbalskom spektaklu ovog petka, Meridian donosi i BONUS DOBRODOŠLICE OD 2.000 RSD za sve novoregistrovane korisnike.

Priključi se Meridianu i uživaj u fudbalu!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *