LOKALNI PORI TIM NA NACIONALNOJ KONFERENCIJI “NAVIJAMO ZA RODITELjE”

Društvo

Šesta nacionalna konferencija o ranom razvoju i roditeljstvu “Navijamo za roditelje” okupila je profesionalce iz različitih oblasti, donosioce odluka, predstavnike privatnog sektora, istraživače, medije, roditelje i staratelje. Tema konferencije bilo je unapređenje praksi i širenje politika i kvalitetnih stručnih inovacija.

Članovi lokalnog tima za rane intervencije, profesionalci iz Predškolske ustanove “Pčelica”, Razvojnog savetovališta i ŠOSO “Radivoj Popović” bili su učesnici na ovoj konferenciji. Na panel diskusiji sa temom “Održiva rešenja za širenje Programa porodično orjentisane rane intervencije u Srbiji” govorila je psihološkinja PU “Pčelica” Jelisaveta Sanadrović.

U fokusu ovogodišnje konferencije jeste put od pojedinačnih mera i zakona do usvajanja jedinstvene politike ranog razvoja dece i uspostavljanja standardizovanih, održivih usluga i programa podrške deci i porodicama kroz sisteme zdravlja, obrazovanja i socijalne zaštite. Razvoj transdisciplinarnog pristupa u kojem eksperti različiti profesija zajedno rade na pružanju odgovarajuće podrške roditeljima i deci na najmlađem uzrastu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *