Politika

KPN dodelio godišnje nagrade: Srbi na barikadama najveće patriote – Rada Trajković najveći srbomrzac

KPN dodelio godišnje nagrade: Srbi na barikadama najveće patriote - Rada Trajković najveći srbomrzac Foto: Copyright 24sedam/Goran Sivački


Srbima sa KiM biće uručena replika zastave koju su nosili srpski ustanici u Prvom srpskom ustanku, kao i grumen zemlje iz Orašca gde je podignuta Karađorđeva buna

Danas je u medija centru Udruženja novinara Srbije održana konferencija za novinare povodom godišnje nagrade Konzervativnog pokreta Naši za najveći doprinos u širenju patriotizma i lјubavi prema otadžbini.

Tim povodom okupljenima se obratilo Ivan Ivanović predsednik KPN, koji je istakao da su se u srpskoj mnogostradalnoj istoriji Srbi delili na one koji su se borili za svoj narod, i državu i na one koju su bili protiv, što se najčešće pokazivalo na primeru kosovskog mita i zaveta, koji nam je kao narodu dao jasno utemeljenje. 

Nagradom za najveći doprinos u širenju patriotizma i lјubavi prema otadžbini KPN je rešio da nagradi kosovske Srbe koji su 17. dan na barikadama.

– Njima će  biće uručena replika zastave koju su nosili srpski ustanici u Prvom srpskom ustanku, kao i grumen zemlje iz Orašca gde je podignuta Karađorđeva buna, istakao je lider KPN.

Izvor: 24sedam.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *