MIROVIĆ: FRUŠKOGORSKI KORIDOR I BRZA PRUGA SIMBOL EKONOMSKOG PREPORODA I RAZVOJA SRBIJE

Ekonomija

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je, zajedno sa direktorom „Koridora Srbije“ Aleksandrom Antićem, radove na izgradnji Fruškogorskog koridora, koji će u dužini od 45,2 kilometra povezati Novi Sad i Rumu, i u čijem okviru će biti izgrađen i najduži tunel u Srbiji, dugačak 3,5 kilometara.

U toku su radovi na tunelu „Iriški venac“ i na izgradnji mosta preko Dunava između Kovilja i Petrovaradina, koji je takođe deo Fruškogorskog koridora.

– Impresioniran sam načinom na koji su minulih meseci vredni neimari iz kompanije CRBC i njihovi brojni podizvođači iz naše zemlje započeli izgradnju Fruškogorskog koridora. Intenzivno se radi na dva ključna velika objekta – mostu i tunelu – koji će, praktično, proći kroz Frušku goru i povezati Novi Sad sa Rumom, Beogradom i Šapcem. Ovo je važna stvar za koju smo se zajednički borili i uspeli da izdejstvujemo početak realizacije ove investicije. Zahvalio bih predsedniku Vučiću i Vladi, Ministarstvu i ′Koridorima′, a posebno kineskim partnerima – izjavio je Mirović.

Predsednik je podsetio na to da je Narodna skupština donela odluku da ratifikuje kredit za izgradnju Fruškogorskog koridora deset dana pre početka rata u Ukrajini, a da se radovi odvijaju prema planu uprkos problemima u globalnoj ekonomiji koje i mi osećamo.

– Ovo je veliki i važan posao koji će mnogo značiti – za Frušku goru, za turizam, za sve ono što ćemo kao novi sadržaj ovde ponuditi u narednim godinama. Zajedno sa brzom prugom, ovo je jedna vrsta simbola ekonomskog preporoda i razvoja Srbije – istakao je Mirović.

Povodom Kineske nove godine, Pokrajinska vlada organizovala je svečani ručak za predstavnike kompanije CRBC, koja izvodi radove, i Ambasade NR Kine.

– Došao sam na gradilište da čestitam Kinesku novu godinu, našim iskrenim prijateljima, našim partnerima, rukovodstvu i narodu Republike Kine i još jednom potvrdimo veliko i snažno prijateljstvo i partnerstvo koje daje konkretne rezultate i koje pokazuje i na ovom primeru kako veze dva naroda mogu da pomognu u realizaciji važnih projekata. Zadovoljni smo i srećni zbog toga što sa toliko napora, energije i truda realizuju ne samo ovaj posao već sve važne poslove u našoj zemlji, a naročito u Vojvodini – dodao je Mirović.

– Zahvalio bih predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću ne samo zbog toga što je danas dao inicijativu za ovaj obilazak, nego što već niz godina u kontinuitetu daje snažnu podršku ovom projektu, a ona je za nas bila kapitalno važna u trenutku kada smo počinjali sa njegovom realizacijom – istakao je direktor „Koridora Srbije“ Aleksandar Antić, dodajući da radovi teku planiranom dinamikom.

Antić je izrazio zahvalnost i kompaniji CRBC i izvođaču na izuzetnoj posvećenosti ovom poslu.

– Oni su naš partner na mnogim projektima u Srbiji, veoma su iskusni i to je za nas garant da će i ovaj projekat biti uspešno realizovan – naglasio je Antić.

Ekonomski savetnik u Ambasadi NR Kine Lijua Kaija izjavio je da se još jednom potvrđuje, na delu, prijateljstvo naših dveju zemalja.

Događaju su prisustvovali pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić, predstavnici Ambasade NR Kine i direktor kompanije CRBC u Srbiji Jang Dong.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *