Alice in WonderBand U POZORIŠTU “DOBRICA MILUTINOVIĆ”

Kultura

U petak, 3. marta, sa početkom u 20:00 časova na Velikoj sceni Pozorišta “Dobrica Milutinović” publici će se predstaviti Alice in WonderBand.

Ovo su drugačiji zvuci Balkana! Na svom debi albumu „RikaTaka: New Balkan Rhythm” duo Alice in WonderBand slavi neobičnu i uverljivu žanrovsku mešavinu. Vodeći publiku na putovanje Balkanom, dvojac se ne boji novih zvukova. S muzičkom tradicijom Balkana spajaju se, tako, akustični zvuci tela kao instrumenta, pri čemu narodne pesme iz Srbije, Hrvatske, Bosne, Severne Makedonije, Bugarske, Moldavije, Grčke, Turske, Кosova, pa čak i Mađarske, bude radoznalost za bogatu muzičku tradiciju regije.

Album se našao na sedmom mestu decembarske liste i osamnaestom januarske prestižnog panela World Music Charts Europe i desetom mestu Balkan World Music Chart.

Alice in WonderBand su: Ana Vrbaški (glas, telesne perkusije) i Marko Dinjaški (telesne perkusije, glas, didžeridu, bubnjevi). Njihov koncertni nastup podrazumeva i organski upliv semplova, pažljivo pripremanih u studijskim uslovima.

IZ MEDIJA: “Zajedništvo umesto večitih sukoba, te ljubav, kao tema pesama, moguće su i poruke Alice in WonderBand-a sa albuma „RikaTaka“, jednog neobičnog i drugačijeg world music albuma sa ovih prostora.”
Nikola Glavinić, MICS

“Alice in WonderBand koriste tela kao instrument i uz originalnu koreografiju i energijom kojom plene, gotovo alhemijskim postupkom, poznato tradicionalno, pretvaraju u novo. Sve vreme drže pažnju publike i stvaraju događaj za dugo pamćenje. Repertoar koji izvode, pesme Balkana i šireg okruženja su mahom poznate širem krugu slušalaca, ali način izvođenja, interpretacija i energija su jedinstveni.”
Dušan Darijević, novinar i autor muzičkog festivala Кarusel u Čačku

Dizajn promotivnog materijala je ostvaren uz podršku MOST Music projekta. MOST Music je složena evropska strategija za balkansku world muziku, koju podržavaju Кreativna Evropa, program evropske komisije za podršku kultura i audiovizuelni sektor

Cena ulaznice je 500 dinara, a sve informacije mogu se dobiti putem telefona na broj 022/615-115

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *