MITROVICA MEĐU LIDERIMA U UPRAVLJANJU OTPADOM

Gradske vesti

Predstavnici Grada Sremska Mitrovica imali su tu čast da ugoste generalnu direktoricu Švedske internacionalne kancelarije za razvoj – SIDA, gospođu Кorin Jamptin i pomoćnika ministra zaštite životne sredine, gospodina Dušana Čarkića.
Sremska Mitrovica je takođe prepoznata i od strane Švedske ambasade i Ministarstva zaštite životne sredine, kao jedan od najperspektivnijih gradova u oblasti zaštite životne sredine, a posebno u oblasti upravljanja otpadom.


Ova poseta je prvenstveno imala za cilj da pokaže rezultate projekta „O-DVA – JA – MO“ koji su, kako su gosti iz Švedske rekli, impozantni. Takođe, cilj posete je bio da se Grad Sremska Mitrovica predstavi kao jedan moderan grad sa sjajnom perspektivom, koji kroz brojne aktivnosti lokalne samouprave sprovedene kroz JКP „Кomunalije“ intenzivno radi na očuvanju životne sredine.


Osim plavih kanti za primarnu separaciju otpada koje su već podeljene mitrovačkim domaćinstvima, zahvaljujući projektu „O-DVA – JA – MO“ na ulicama u cetru grada sada mogu da se vide i prvi kontejneri za odvajanje otpada – plavi (papir, plastika i metal) i žuti (staklo), dok se uskoro očekuje postavljanje istih na preko 100 lokacija u gradu.


Nakon kratkog obilaska grada i posete Turističkom info centru, delegacija je posetila Regionalnu deponija „Srem – Mačva“ gde je zvanično i počela sa radom linija za separaciju otpada.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *