ZASAVIČANI SE PRIKLJUČILI VELIKOJ AKCIJI OZELENJAVANJA

Gradske vesti

Centar mitrovačkog sela Zasavica I krasiće 25 sadnice ukrasne crvenolisne šljive, koje su posađene oko Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod”, kao i ispred dvorišta seoske crkve.

Kako je rekla Danica Pavlović, član Saveta MZ „Zasavica I”, po uzoru na Grad Sremsku Mitrovicu, Mesna zajednica je odlučila da ovom akcijom sadnje doprinese velikoj akciji ozelenjavanja koje sprovodi lokalna samouprava.

Učenici i predškolci sa svojim učiteljicama i vaspitačicom, kao i meštani Zasavice I, po ko zna koji put pokazali su jedinstvo, kada su u pitanju aktivnosti koje organizuje Mesna zajednica i rado su se priključili ovoj akciji sadnje, zaključila je Pavlović.

Predsednik Saveta MZ „Zasavica I” Slobodan Čikić je rekao će se slične akcije sprovoditi i u narednom periodu, jer očuvanje životne sredine je  od ogromne važnosti, kako za sve nas, tako i za generacije koje dolaze, a lokalna samouprava svojim primerom motiviše sve mesne zajednice na svojoj teritoriji, da akcijama sadnje drveća doprinesu kvalitetnijem vazduhu i zdravoj životnoj sredini.

Sadnice dekorativne crvenolisne šljive obezbedila je MZ „Zasavica I” u saradnji sa Gradom Sremska Mitrovica. Inače, ovo dekorativno drvo dostiže visinu od 7 do 8 metara, prilagođava se gotovo svakoj vrsti tla, a otporna je na mraz i niske temperature.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *