KONCERT DUA KUMPARE I VEŠLIGAJ

Gradske vesti

Кoncert Dua Кumpare i Vešligaj, u okviru koncertne turneje, biće održan 12.4.2023. u Galeriji Lazar Vozarević u 19.00 sati, u organizaciji Centra za kulturu Sirmijumart. Održaće ga renomirani mladi umetnici iz Pule (Hrvatska): David Кumpare (klarinet) i Sandro Vešligaj (klavir). Završili su programe umetničkih usavršavanja iz kamerne muzike na italijanskim Akademijama Santa Cecilia (Bergamo) i Perosi (Bjela). Izdali su dva kompakt-diska, pod diskografskom kućom „Menart”.


Ova dva mlada umetnika imaju uspešne karijere i veliki broj samostalnih i zajedničkih nastupa: Hrvatska, Slovenija, Srbija, Italija… Učesnici su i dobitnici brojnih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim takmičenjima.


Кao Duo Кumpare i Vešligaj, David i Sandro uspešno sarađuju i nastupaju već 12 godina. Nagrade i priznanja uspešno osvajaju na prestižnim takmičenjima u Italiji, Hrvatskoj… Neke od njih su Musica insieme (1. nagrada), Istria Nobilissima (1. nagrada), Giulio Rospigliosi (3. nagrada), Premio Campus delle Arti, Nagrada za najbolje izvođenje domaćeg autora na međunarodnom takmičenju Lions Cluba Grand Prix, Posebna nagrada za (pra)izvođenje domaćeg autora na Ciklusu mo. Vinko Lesić…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *