PSIHOTERAPIJA ZA PACIJENTE MITROVAČKE BOLNICE

Gradske vesti

Opšta bolnica Sremska Mitrovica i Odbor za versku nastavu Eparhije sremske obaveštavaju i podsećaju sve one kojima je potrebna podrška da su zajedničkim naporima i jedinstveno počeli sa realizacijom oglednog programa pravoslavne psihoterapije po uzoru na druge svetske gradove, ali i ranije kliničke prakse naših univerzitetskih centara.

Po uzoru na učitelje srpske psihijatrije i pastirskog bogoslovlja, a ponajpre na redovnog člana Srpske akademije nauka i umetnosti prof. dr Vladetu Jerotića, redovnog profesora Medicinskog i Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, ova plemenita saradnja uspostavljena je u našem gradu, za zainteresovane pacijente sremskog okruga koji se leče na odeljenju psihijatrije, ali i sve one kojima je potrebna pomoć psihijatra ili duhovnika. Ovo je vrlo važan odgovor na sve nedaće i sve učestalije potrebe na polju mentalnog zdravlja našeg društva, ali i primer drugima da se samo zajedničkim snagama i naporima može doći do zdrave mentalne higijene i zdravlja u celini.


Ovaj projekat sprovodi se pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica i resorne GU za socijalnu zaštitu, a radionicama mogu da prisustvuju svi hospitalizovani pacijenti koji to žele bez obzira na pol, rasu, versku, nacionalnu ili drugu pripadnost.


Radionice vodi stručno osposobljen tim sveštenika, teologa i veroučitelja koji rade u obrazovnim ustanovama našeg grada i imaju višegodišnje iskustvo na polju duhovnog rada populacije.
Iz Opšte bolnice takođe podsećaju da služba psihijatrije dežura 24 časa tokom čitave godine i svi pacijenti bez izuzetaka će biti zbrinuti preko Odeljenja za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *