OBELEŽENA GODIŠNJICA ODBRANJE OD POPLAVA

Gradske vesti

Deveta godišnjice uspešne odbrane od poplava obeležena je u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici, Sednicom Gradskog štaba za vanredne situacije. Sednici su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, Crvenog krsta, vodoprivrednih preduzeća i drugih organizacija, predvođeni gradonačelnicom Svetlanom Milovanović.

Prisećajući se maja 2014. godine, kada je reka Sava dostigla svoj najviši, gradonačelnica se zahvalila svima koji su tada na bilo koji način doprineli da se nabujala reka ne izlije.

“Ovom prilikom posebno bih se zahvalila tadašnjim članovima Štaba za vanredne situacije komandantu, tadašnjem gradonačelniku Branislavu Nedimoviću i svim onim ljudima, hiljadama Mitrovčana, ljudima koji su došli sa strane da nam pomognu da spasemo naš grad”, rekla je Milovanović i dodala i to da su Mitrovčani 2014. godine pokazali neverovatnu slogu i energiju.

Danas odbrana Mitrovice od visokih voda i mogućih poplava izgleda sasvim drugačije i podrazumeva moderan vid, a to su montažno – demontažni panele. Zaštitni paneli su visoki od 1,2 do 1,8 metara u odnosu na sadašnje kote keja i na najsavremeniji i najsigurniji način, grad se štiti od hiljadugodišnjih voda.

Pored sednice Gradskog štaba za vanredne situacije, godišnjica odbrane od poplava obeležena je i izložbom fotografija u Gradskoj kući, čiji je slogan – Da se ne zaboravi. Pored toga izvedena je pokazna vežba postavljanja panela na keju, kojima se naš grad može odbraniti od veoma visokih vodostaja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *