Završna priredba predškolaca PU „Pčelica”

Gradske vesti

 Završna svečanost Predškolske ustanove „Pčelica”, u kojoj su učestvovala deca koja pohađaju pripremni predškolski program, budući đaci prvaci održana je u PSC „Pinki”.

Predškolci iz svih seoskih i gradskih vrtića oprostili su se od svojih vaspitača tradicionalnom završnom manifestacijom, koja je privukla veoma mnogo publike. Tačke koje su pripremila deca uzrasta šest godina, zajedno sa svojim vaspitačicama, izvedene su u velikoj sali Poslovno sportskog centra „Pinki”.

Srećan polazak u školu poželeli su im i predstavnici lokalne samouprave, pre svih Svetlana Milovanović gradonačelnica koja je istakla da prate i podržavaju sve aktivnosti u Predškolskoj ustanovi „Pčelica”.

„Grad sa željom da pomogne roditeljima, plaća 85% cene boravka dece u vrtiću, a cilj nam je da stvorimo i što bolje uslove za boravak dece i njihovih vaspitača u objektima. Podsetila bih na prelep moderni objekat ove ustanove u Laćarku koji je u skorije vreme sagrađen, kao i na rekonstrukciju starih objekata kao što je takođe u Laćarku, objekat koji se nalazi pored novog gde je saniran krov. Za Vrtić „Maslačak” u naselju 29. novembar, urađena je projektna dokumentacija, a radiće se rekonstrukcija celokupnog vrtića, uradili smo projektnu dokumentaciju za Mačvansku Mitrovicu, kao i za naselje Mala Bosna gde planiramo da se urade potpuno novi objekti, moderni i savremeni za boravak naših najmlađih. U Planu razvoja Grada 2023. do 2030. godine planirana su određena sredstva koja će uticati da se poboljšaju uslovi boravka dece u predškolskim ustanovama u našem gradu. Takođe smo u toku prošlog leta uradili sanaciju Objekat „Bubamara” u naselju Matija Huđi,” dodala je gradonačelnica Milovanović.

Biljana Cvijetić direktorica Predškolske ustanove „Pčelica” kaže da se završnom priredbom deca simbolično opraštaju od vrtića i završavaju jedan period svog života: „Oni su već od septembra u školskim klupama i započinje u novu fazu svog obrazovanja. Ovo je zaista jedan veličanstven događaj i vrlo emotivan, kako za decu i roditelje takođe za sve nas koji radimo u predškolskoj ustanovi. Takoreći deca kod nas borave svakodnevno i po više godina i negde je prirodno i normalno da se mi zbližimo i zavolimo da postanemo jedna velika porodica i u skladu s tim naravno svaki oproštaj i ispraćaj je veoma emotivan za sve. Ove godine ispraćamo 620 predškolaca, svim mališanima koji su pohađali pripremni predškolski program želim sreću u budućem školovanju i u životu opšte i njihovim roditeljima da imaju puno ljubavi, poštovanje i strpljenja za svoju decu jer kako kaže Duško Radović Volimo decu i kada su kriva jer će ih život kažnjavati i kada nisu.”

Vaspitači, roditelji, rođaci, prijatelji, predstavnici lokalne samouprave, uprave vrtića, svi zajedno su pratili prelepe tačke koje su deca pripremila zajedno sa svojim vaspitačima. Pružili su im podršku i zajednički ih bodrili.

Učestvovao je veliki broj mališana iz 6 gradskih objekata i mališani iz 14 sela uključujući Laćarak i Mačvansku Mitrovicu, a gledalište je bilo malo da primi svu publiku.

Program završne svečanosti  činile su uglavnom muzičke tačke, uz prigodnu koreografiju. Uz originalne kostime, narodne nošnje i didaktička sredstva deca su plesala uz muziku, kola, pesme za decu ali i zabavne numere.

Završnom priredbom, završava se  pripremni predškolski program, ova generacija dece će zajedno, već  1. septembra postati školarci i sesti u klupe mitrovačkih osnovnih škola, tražeći neka nova znanja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *