UČENICE “ZMAJEVE” ŠKOLE PUTUJU U BRAZIL

Gradske vesti

Zlatne učenice Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj” i predstavnici Saveza za školski sport našem gradu bili su gosti gradonačelnice Svetlane Milovanović, načelnika Gradske uprave za obrazovanje Zorana Đurića i načelnika Gradske uprave za kulturu i sport Vasilja Ševe u Gradskoj kući.

Povod je to što su osvojile prvo mesto na Državnom školskom prvenstvu u basketu 3 na 3 i što će predstavljati Republiku Srbiju u basketu 3 na 3 na predstojećoj Školarijadi koja se održava u Rio De Ženeiru, Brazilu, u periodu od 19. do 27. avgusta  2023 godine.

Vasilj Ševo, načelnik Gradske uprave za kulturu i sport podsetio je da su učenice OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” i ranije ostvarivale izuzetne uspehe u oblasti sporta, kao što je plasman odbojkašica na Svetsko školsko prvenstvo i dodao: „Ponavlja se uspeh ali sad u basketu, nekadašnjem stritbolu, uličnom basketu, koji na malom prostoru zahteva visok nivo koncentracije, brzinu reagovanja i fizičku spremu. Sam plasman na Svetsko prvenstvo je već velik uspeh i siguran sam da će učenici tamo napraviti što bolji rezultat i da će nas oni i njihovi nastavnici predstavljati dostojeanstveno, kako naš Grad, tako i Republiku Srbiju. U ime Grada Sremska Mitrovica i svoje lično ime čestitam prvo učenicima na postignutnom uspehu, zatim nastavniku i direktorici škole i naravno njihovim roditeljima i zahvaljujem se svima koji su dali doprinos da devojčice naprave ovakav uspeh. Hvala Savezu za školski sport Srbije koji je zajedno sa gradskom upravom učinio sve da učenici učestvuju na Svetskom prvenstvu u Rio de Žaneiru, u Brazilu.”

Svim učesnicima poželeo je mnogo sreće, da ostvare što bolje sportske rezultate ali i da sklapaju neka nova drugarstva i možda tamo steknu i najbolju prijateljicu.  Basket 3 na 3 je  košarkaški granski sport, uopšte  košarci je veoma popularan sport u našoj zemlji.

„Ovo je velik uspeh učenica Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj” i njihovog profesora Kozeljca, imao sam prilike da gledam njegov rad i siguran sam da će devojke svojom igrom i uopšte dobrim ponašanjem, pre svega, a nadam sde i sportskim rezultatima dostojno predstavljati Republiku Srbiju na Školarijadi. Mi već tradicionalno, nekih deset godina imamo velike uspehe u školskom sportu na tom internacionalnom nivou i siguran sam da će ove devojke dostojno predstavljati školski sport Republike Srbije, svoje škole kao i Grada Sremske Mitrovice,” rekao je  Predrag Šoškić stručni saradnik Saveza za školski sport Srbije.

Na Školarijadi Republiku Srbiju u Basketu 3 na 3 u kategoriji devojčica predstavljaće:

1. Irina Andrijašević

2. Teodora Milošević

3. Nikolina Popović

4. Anja Bojković

5. Profesor Dejan Kozeljac

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *