OVOGODIŠNJI “SM JAZZ&BLUES SPRING FEST” U ZNAKU SAĆANJA NA MARINA BALENOVIĆA

Gradske vesti

“SM JAZZ&BLUES SPRING FEST” ove godine doživeo je svoje punoletstvo, ali ostaje neopisiv žal što taj rođendan, sa ljubiteljima bluza i džeza, neće proslaviti i Marin Balenović, nedavno preminuli gitarista i frontmen mitrovačkog bluz benda “The Gamblers”, jedan od osnivača ovog mitrovačkog džez i bluz festivala.

Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice, istakao je da će ovogodišnji festival biti u znaku sećanja na čoveka koji je bio pokretač, organizator i srž festivala. Zahvaljujući Marinovoj energiji, volji i zalaganju u Mitrovici se i dalje čuje džez i bluz zvuk, a ovogodišnje izdanje festivala biće prilika da mu se zahvalimo i pokažemo da će zauvek živeti kroz zvuke bluza nekih novih klinaca.

Pored Marinovih kolega “Kockara” učešće na festivalu uzeće i “The Blue Band” koji dolazi iz Subotice, bend koji neguje bluz zvuk koji svira u sopstvenim aranžmanima uz koketiranje sa raznim muzičkim žanrovima – džez, rok, folk i rege.

Bend “Green Line”, dolazi iz Novog Sada, osnovan je 2011. godine, takođe sviraju bluz koji krasi zvuk „Južne pruge”, u kombinaciji sa džezom i rokenrol rifovima.

Samardžić je ubeđen da će bendovi, kako im i naziv kaže, obojiti ovo veče u vedre plave i zelene boje, i da će festival biti onakav kakav bi Marin želeo da bude.

Organizator festivala je Centar za kulturu “Sirmijumart”, a održaće se u petak 9. juna u Hrvatskom domu (nekadašnjem Domu omladine) od 21 čas. Ulaz je slobodan.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *