Izloženi dečji likovni radovi u Turističkom info centru

Gradske vesti

U Turističkom info centru otvorena je završna izložba međunarodnog eTwinning  projekta „Poziv iz prošlosti za budućnost”  u kojem su učestvovala deca iz PU „Pčelica”. Svi zainteresovani mogu da je pogledaju do subote 17. juna 2023.

Projekat se bavio proučavanjem starih likovnih tehnika i savremenih umetnika. Deca su stvarala likovne radove iz obe ove oblasti i međusobno sarađivala koristeći eTwinning portal. Naučili su kako da budu kulturni ambasadori svojih zemalja i prenesu znanja o istoriji umetnosti svog podneblja u budućnost.

Deca predškolskog uzrasta  iz laćaračkog objekta, posle posete Carskoj palati i Muzeju Srema u organizaciji Turističkog info centra, pokazala su veliko interesovanje za stare umetničke tehnike, na osnovu čega je nastao ovaj projekat.

U prvom delu projekta koji se odvijao u maju pravili su likovne radove, a u drugom delu projekta radili su savremene slikare Salvadora Dalija, Van Goga, Pikasa, Viktora Vasarelija,  Roberta Grtia i još nekoliko apstraktnih slikara.

Likovni radovi nastali u toku projekta biće izloženi u Turističkom info centru sve do subote 17. juna 2023. do 15 sati, do kada zianteresovani mogu da posete ovu izložbu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.