IZ POLICIJSKE UPRAVE SREMSKA MITROVICA POZVALI GRAĐANE DA PREDJU ORUŽJE

Gradske vesti

Naredbom ministra unutrašnjih poslova rok za predaju neregistrovanog oružja, municije i eksplozivnih naprava produžen je do 30. juna. 

Tim povodom u Policijskoj upravi Sremska Mitrovica održana je konferencija za medije, na kojoj je dosadašnje podatke saopštila  Snežana Subotić, inspektorka na poslovima oružja u Odseku za upravne poslove Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici.

“Policijskoj upravi u Sremskoj Mitrovici do sada je predato oko 3.300 komada neregistrovanog oružja. Od osmog maja, od kada je počela da se primenjuje naredba o predaji neregistrovanog oružja, predato je oko 1000 eksplozivnih naprava i oko 124.000 komada municije”, rekla je Subotić i dodala da je rok za predaju oružja produžen  do 30. juna.

Ona je pozvala sve građane, koji to do sada nisu učinili, da iskoriste ovu mogućnost i predaju oružje Policijskoj upravi u Sremskoj Mitrovici ili nekoj od najbližih policijskih stanica. 

“Pozivamo građane da budu odgovorni, da predaju svo oružje, pre svega automatsko oružje, minsko-eksplozivna sredstva, delove za oružje i municiju. Osim ličnog dolaska u policijsku stanicu, građani mogu i pozvati policijske službenike da dođu po oružje i eksplozivne naprave i da ih preuzmu na kućnoj adresi”, rekla je Subotić i dodala da prilikom predaje oružja građani nisu dužni da se legitimišu i neće snositi nikakve posledice. 

Inspektorka je pozvala i sva  lica u čijem se posedu našlo oružje nakon smrti vlasnika, da izvrše predaju u predviđenom roku. 

Predaju nelegalnog oružja građani mogu izvršiti svakog dana u vremenskom periodu od 7 do 19 časova, u Policijskoj upravi Sremska Mitrovica ili nekoj drugoj policijskoj stanici. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.