ZAUSTAVIMO UZURPACIJU PUTNOG POJASA

Gradske vesti

Nadležne službe grada Sremska Mitrovica su u prethodnom periodu izvršile geodetsko snimanje na trasi javnog puta Laćarak-Čalma, pri čemu je od privrednog subjekta koji je izvodio snimanje načinjen geodetski snimak cele trase u skladu sa katastarskim stanjem.

Na osnovu toga je utvrđeno da su vlasnici poljoprivrednog zemljišta, izvođenjem radova na svojim parcelama, izvršili uzurpaciju javnog putnog zemljišta ili samog objekta na njemu (nekategorisanog puta, kanala).

Tim povodom, v.d. načelnice Gradske uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove Jasna Poznanović sazvala je sastanak sa poljoprivrednicima kako bi se ovakve situacije sprečile u budućnosti.
Kako je rekla Poznanović, Gradska uprava za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove upozorava vlasnike – korisnike parcela, da je shodno odredbama važećih pravnih akata zabranjeno na javnoj površini izvoditi bilo kakve radove i da se uzurpacijom zaštitnog putnog pojasa ugrožava bezbednost saobraćaja i onemogućava rad na planiranom sađenju stabala i podizanju vetrozaštitnog pojasa.

Izvođenjem radova na svojoj ili zakupljenoj parceli svi koji su izvršili uzurpaciju javne površine u obavezi su da uzurpiranu javnu površinu (zemljište,objekat) vrate u prvobitno stanje, te da sve poljoprivredne radove izvode samo na svojim parcelama, a svi javni objekti (putevi,kanali,putno zemljište) da budu neuzurpirani i da služe svojoj nameni. Ukoliko ne postupe po ovom upozorenju, u skladu sa ovlašćenjima od strane nadležnih službi, protiv svih učinilaca prekršaja će se preduzimati mere predviđene važećim propisima, zaključila je Poznanović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *