GRAD SREMSKA MITROVICA OBEZBEDIO NOVO SANITETSKO VOZILO DOMU ZDRAVLJA

Gradske vesti

Grad Sremska Mitrovica obezbedio je novo sanitetsko vozilo za mitrovački Dom zdravlja. Ključeve vozila, direktoru ove zdravstvene ustanove, dr Adilu Elhagu uručio je predsednik Skupštine Grada Vladimir Pavlović. 

Tom prilikom, Pavlović je istakao da je ovo treće veće ulaganje ove godine, kad je reč o zdravstvenoj zaštiti u Sremskoj Mitrovici. „Imali smo vitrinu ili medicinski ormar za čuvanje vakcina, sad su na jednom mestu centralizovane sve vakcine, čuvaju se pod određenim uslovima, što je umnogme olakšalo rad zdravstvene ustanove. Takođe, pre nekoliko meseci smo obezbedili jedno vozilo za polivalentnu patronažu i sada ovo. Naše je da osluškujemo potrebe zaposlenih u Domu zdravlja i da se trudimo da izađemo u susret u skladu sa svojim mogućnostima,” rekao je Pavlović.

Lokalna samouprava i Dom zdravlja Sremska Mitrovica imaju dugogodišnju saradnju i kontinuirano rade na unapređenju kvaliteta zdravstvenih usluga.

Prema rečima dr Miodraga Čuturića, načelnika Službe Hitne medicinske pomoći,  ova ustanova trenutno raspolaže sa 12 vozila, koja su u proseku prešla oko 350.000 kilometara, pa će novo sanitetsko vozilo svakako dobro doći. 

„Najslabija tačka je u opremi, organizaciji i radu je transportna služba, vozni park. Imamo 12 vozila koja su u proseku prešla oko 350.000 kilometara, često su u kvaru i jedino vozilo koje je u punoj funkciji je jedno vozilo koje smo dobili pre dve godine od RFZ-a i sada ovo vozilo, koje smo dobili zahaljujući Gradu Sremska Mitrovica, upravi grada kojoj se zahvaljujemo. Ovo je drugi reanimobil sa opremom neophodnom za regovanje u urgentnim slučajevima, tako da obe ekipe koje su urgentne u službi Hitne medicinske pomoći, 24 sata, imaju sada zadovoljavajuću opremu”, rekao je Čuturić. Dodajući da je veliki problem transportno vozilo za pacijente dijalize i transportno vozilo za nepokretne pacijente, Čuturić je istakaoda se nada da će u budućnosti i to biti rešeno.

Vrednost novog sanitetskog vozila je sedam miliona dinara. Prema rečima nadležnih, ulaganje u zdravstvo će se nastaviti i u narednom periodu, pa je sledeći korak lokalne samouprave uređenje ambulante u Zasavici II. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.