UNAPREĐENjE USLUGA SOCIJALNE ZAŠTITE

Gradske vesti

U Gradskoj kući potpisan je Ugovor o finansiranju usluge dnevnog boravka za odrasle osobe sa mentalnim smetnjama, između Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine i udruženja “Caritas”.

Za realizaciju ovog ugovora iz gradskog budžeta je izdvojeno 3,5 miliona dinara za tekuću godinu.

Kako je rekao načelnik Dražen Riđošić, Grad Sremska Mitrovica dugi niz godina ima širok spektar usluga iz oblasti socijalne zaštite i one su besplatne za sve korisnike, a finansiraju se iz gradskog budžeta. Usluge pružaju Centar za socijalni rad Sava, ŠOSO “Radivoj Popović”, a sada i Dnevni boravak za odrasle preko 26 godina sa mentalnim smetnjama i intelektualnim poteškoćama, u okviru udruženja “Caritas”.

Kroz ovu uslugu, osobe sa mentalnim smetnjama i intelektualnim poteškoćama u organizovanom okruženju i uz potreban nadzor, zadovoljavaju razvojne potrebe, stiču i razvijaju životne veštine, ličnu i društvenu odgovornost, radi razvoja samostalnosti, socijalnih i drugih važnih funkcija.

Ovo je jedna od mera koja je u sladu sa akcionim planom Plana razvoja grada za period 2023-2030 godine u oblasti društvenih delatnosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *