GRADONAČELNICA OBIŠLA RADOVE NA ŠKOLAMA U NOĆAJU I RAVNJU

Gradske vesti

Gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović sa svojim saradnicima, obišla je radove na rekonstrukciji škola u  mačvanskim selima Noćaj i Ravnje. U Noćaju je pri kraju rekonstruukcija krova fiskulturne sale, dok je u školi u Ravnju u toku zamena stolarije. Radovi napreduju predviđenom dinamikom i sve će biti gotovo dok ne počne nova školska godina.

Kako je tom prilikom istakla gradonačelnica Svetlana Milovanović, u Noćaju se renovira školska fiskulturna sala, a u školi u Ravnju završavaju se radovi na zameni stolarije. „Letnji period, kada je u toku raspust, lokalna samouprava koristi da obiđe školske objekte i da vidi šta je potrebno da se sredi, rekonstruiše i nabavi, kako bi se spremno dočekala nova školska godina. Otežavajuća okolnost su posledice nedavne oluje, tako da, pored toga što se sanira šteta, prate se radovi koji su započeti pre proglašenja vanredne situacije. Od Pokrajinskog sekretarijata za sport dobijena su sredstva za rekonstrukciju poda sale za fizičko, a ono što je bilo neophodno da se pre toga uradi jeste rekonstrukcija krova fiskulturne sale. Ove radove finasira Grad Sremska Mitrovica i oni su već uveliko u toku, očekuje se da će biti završeni do kraja ove nedelje, nakon čega će početi radovi u fiskulturnoj sali,” rekla je gradonačelnica Milovanović.

U školi u Ravnju zamenjena je kompletna stolarija, a radove je finansirao Grad Sremska Mitrovica. Prethodno su urađene izolacija i fasada, a nakon zamene stolarije i rekonstrukcije krova, škola će biti spremna da dočeka đake 1. septembra.

Cilj ovih investicija je da se unapredi kvalitet obrazovanja i stvori bezbedno i stimulativno okruženje za sve učesnike u obrazovnom procesu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.