POZORIŠNO LETO “TRAGOVI 2023” POČELO U SREMSKOJ MITROVICI

Gradske vesti

U Lapidarijumu Muzeja Srema u Sremskoj Mitrovici počelo je Pozorišno leto „Tragovi”. Tokom trajanja ove manifestacije posetioci će imati priliku da pogledaju predstave za decu i odrasle, a održaće se i glumačke radionice.

Uz prisustvo velikog broja Mitrovčana, pozorišno leto počelo je promocijom knjige Siniše Soćanina, „Mapa oproštaja“.

Program je otvorila Jelena Janković, direktorica Pozorišta „Dobrica Milutinović”, koja se tom prilikom zahvalila svima koji su pomogli da se ovaj festival održi.

„Hvala na podršci Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Gradu Sremska Mitrovica. Ove godine smo uspeli da posle izvesne pauze organizujemo, sada već  tradicionalnu manifestaciju Pozorišno leto – Tragovi 2023. Počinjemo promocijom romana Siniše Soćanina, koji je potekao iz našeg pozorišta, rođen je i odrastao u Sremskoj Mitrovici, glumio u više od dvadeset predstava, napisao je nekoliko pozorišnih predstava koje su igrane kod nas. Posle pauze od nekoliko godina drago mi je što se vraćamo ovoj tradiciji jer je to nešto što je mitrovačka publika jako volela, voli još uvek i to su ti lagani letnji sadržaji, na otvorenom, u ovim toplim letnjim noćima. Svi programi su besplatni, a hvala i Muzeju Srema na ustupljenom prostoru”, rekla je Janković.

Pozorišno leto traje do nedelje, 6. agvusta. Svi programi održaće se u Lapidarijumu Muzeja Srema. U slučaju lošeg vremena programi će biti održani u Pozorištu “Dobrica Milutinović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *