UDRUŽENJE NEMACA ORGANIZUJERADIONICU STRIPA I KARIKATURE

Gradske vesti

Udruženje Nemaca ,,Syrmisch Mitrowitz“ iz Sremske Mitrovice organizuje radionicu stripa i karikature 26. 27. avgusta 2023. godine od 10. do 13. časova u Gradskoj biblioteci ,,Gligorije Vozarović“.

Cilj radionice je razvijanje literarne i likovne pismenosti, humora i mašte kod dece i mladih od 7 do 19 godina, promovisanje stripa kao ,,devete umetnosti“ i  negovanje međunacionalne tolerancije.

Radionica je tematski vezana za nemački jezik, tradiciju i kulturu.

Izradom stripova u ,,formi kaiša‘‘ na teme: ekologije, zdravlja, drugarstva,automobila, super junaka, Baha, Betovena, Vagnera… kulturnog i arhitektonskog nasleđa gradova Sremska Mitrovica, Berlina, Minhena, Frankfurta,..sa tekstovima na nemačkom jeziku, doprineće se unapređenju znanja nemačkog jezika i upoznavanju sa nemačkim kulturnim nasleđem.

Prijave se vrše na mail: udruzenjenemacasm@gmail.com; na facebook stranicu: Udruženje Nemaca ,,Syrmisch Mitrowitz“ ili na telefon: 064-819-92-80.

Radionicu finansira Ministarstvo unutrašnjih poslova Nemačke za domovinu i izgradnju (BMI Bundesministerium des Innern, für Bau und Heimat) i Nacionalni savet Nemaca.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.