AKCIJA ČIŠĆENJA PRIOBALJA REKE SAVE U SREMSKOJ MITROVICI

Gradske vesti

U susret Međunarodnom danu čišćenja obala i Svetskom danu reka Ekokaravan organizacije Čepom do osmeha nastavlja svoje započete aktivnosti.

Kako im je briga o životnoj sredini jako važna, kao i širenje svesti o toleranciji i empatiji, smatraju da je snažnije povezivanje i umrežavanje sa ekološkim aktivistima, organizacijama civilnog društva, učenicima, studentima i lokalnim samoupravama važno i da zajedničkim snagama mogu da podignu svest o značaju zaštite životne sredine, ističu iz ove organizacije.

“Kroz ciklus ekoloških akcija čišćenja pod sloganom „Čisto iz ljubavi“ kompanije „Lidl Srbija“ do sada smo obišli 23 grada širom Republike Srbije među kojima su: Subotica, Senta, Beograd, Kragujevac, Kruševac, Gornji Milanovac, Niš, Vranje, Novi Pazar i mnogi drugi. Sakupili smo preko 36 tona komunalnog otpada sa divljih deponija i veliki deo odvojen je i odvežen na reciklažu. Okupili smo preko 2000 aktivnih volontera i održali ekološko edukativne radionice za 1500 dece predškolskog i školskog uzrasta.

U ovom ciklusu akcije pod nazivom „Čisto iz ljubavi – River CleanUp Collective“ Sremska Mitrovica je sledeći grad koji planiramo da posetimo i dolazimo 7. septembra 2023. godine. Mesto okupljanja je ulaz na malu plažu u 8 časova, a lokacija čišćenja je potez plaže do teretnog mosta. Nakon Pirota, Jagodine, Apatina, Šapca i Sremske Mitrovice nastavljamo u Obrenovac, Bečej i Vrbas.

Ako želiš da budeš inicijator promena u svom okruženju, a verujemo da želiš, dokaži da je ključ u pojedincu! Pozivamo volontere i volonterke da nam se pridruže u akcijama koje sprovodimo u njihovim gradovima. Uključi se u najbolju dugoročnu volontersku organizaciju „Čepom do osmeha“ i budi deo našeg tima! Dođite da se družimo i zajedničkim snagama uklonimo otpad iz prirode.

Da vas podsetimo, Udruženje „Čepom do osmeha“ se bavi sakupljanjem plastičnih čepova i od obezbeđenih sredstava kupujemo pomagala za decu sa smetnjama u razvoju na nivou cele Republike Srbije. Predstavljamo najbolju dugoročnu volontersku akciju u našoj zemlji i okruženju. Do sada smo uspeli da obezbedimo 81 novo pomagalo za decu i da sakupimo oko 1100 tona plastičnih čepova.

Svi zainteresovani volonteri i volonterke mogu se prijaviti popunjavanjem kontakt forme koja se nalazi na našem sajtu cepomdoosmeha.org.rs  ili slanjem mejla na cepomdoosmeha@gmail.com“, ističu iz ove organizacije.

  

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.