FESTIVAL ,,STANI SVETE DOK GOVORI DETE” ODUŠEVLJAVA PUBLIKU

Gradske vesti

U Sremskoj Mitrovici nastavlja se dečiji Festival “Stani svete dok govori dete”, pa je tako trećeg dana Festivala, u foajeu Poslovno sportskog centra ,,Pinki, održana radionica ,,Pesnik u meni”, pesnika Nedeljka Terzića. Učesnici pesničke radionice su bila deca II2 razreda Osnovne škole ,,Boško Palkovljević Pinki” sa učiteljicom Milom Pavlović.

Gospodin Terzić je deci poklonio, uz posvetu, svoje knjige, čitao im svoje pesme, a potom su sa profesoricom Ivana Šević Marketanović, naučili pesmu ,,Žirafa”, po tekstu N. Terzića, muzika D. Mijailović. Profesorica Ivana je uz zvuke flaute veoma brzo približila deci muziku.

Četvrti dan Festivala ,,Stani svete dok govori dete”, protekao je u upoznavanju Sremske Mitrovice u antičko vreme, Sirmiuma, kroz  radionicu ,,Dobrodošli u Sirmium”, koju  je realizovala Jelena Šuput , master filolog anglistike. Radionici su prisustvovala deca četvrtog razreda Osnovne škole ,,Boško Palkovljević Pinki” iz Sremske Mitrovice, sa učiteljicom Rankom Josimović.
Tokom prezentacije i predavanja prilagođenim njihovom uzrastu, mališani su se upoznali sa načinom života( moda, hrana, obrazovanje, sport…), Rimljana, stanovnika drevnog Sirmiuma.

Na kraju, Sandra Štetina se zahvalila učesnicima i  dodelila zahvalnice za učešće na drugom Festivalu.

Peti dan Festivala ,,Stani svete dok govori dete” je protekao u božanskim zvucima glasova etno grupa koje su se predstavile. To su Etno grupe ,, Srpski dom”, ,, Oganj” i ,,Hram”. U prepunoj sali hotela ,,Srem”, čule su se srpske, tradicionalne pesme iz svih krajeva naše zemlje.
Ivana Šević Marketanović , Valentina Tadić i tri sjajne devojke koje čine grupu ,,Hram”.

Danas će u okviru Fesivala biti održan koncert Studio modernog i klasičnog baleta ,,Olena” Olena Rimac u konferencijskoj sali Hotel Srem, sa početkom u 19h.

Organizatori se zahvaljuju svim učesnicima i svima koji podržavaju Festival.
 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.