PRIКLJUČENJE NELEGALNO IZGRAĐENIH OBJEКATA NA КOMUNALNU INFRASTRUКTURU

Gradske vesti

Vlada Republike Srbije donela je uredbu kojom je utvrdila način i uslove za privremeno priključenje vlasnika nezakonito izgrađenih objekata na komunalnu infrastrukturu. Zahtev može da se podnosi od 15. septembra do 15. oktobra. Posle isteka tog roka neće više biti moguće podnošenje zahteva.

Tim povodom u Gradskoj kući održana je konferencija za medije na kojoj je govorila načelnica Gradske uprave za urbanizam, prostorno planiranje i izgradnju objekata Vesna Vujanović.

Vujanović je rekla da zahteve mogu podnositi vlasnici stambenih objekata koji se koriste isključivo za stanovanje vlasnika objekta i članova domaćinstva. Vlasnici stambeno-poslovnih i poslovnih objekata ne mogu podnositi ove zahteve. Uz zahtev vlasnik podnosi geodetski snimak objekta, očitanu ličnu kartu i dokaz da li postoji pokrenut postupak za ozakonjenje objekta. Ukoliko nije pokrenut postupak vlasnik popunjava izjavu kojom tvrdi da je objekat dovršen u konstruktivnom smislu i da ga on i članovi domaćinstva koriste za stanovanje.

Načelnica Vujanović je dodala da nakon podnošenja zahteva nadležni organ u roku od 15 dana proverava i utvrđuje pravne uslove za priključenje objekta. Ukoliko utvrdi da su ispunjeni pravni uslovi donosi se obaveštenje koje se prosleđuje nadležnom privrednom društvu. Ukoliko pravni uslovi nisu ispunjeni, podnosilac zahteva nema pravo na žalbu, ali ima pravo na prigovor. Tehničke uslove objekta utvrđuje privredno društvo koje obaveštava vlasnika da li su ti uslovi ispunjeni.

Privremeno uključenje se odnosi na uključenje do okončanja postupka ozakonjenja objekta. Ukoliko objekat bude ispunjavao uslove on će biti ozakonjen, ukoliko ne ispunjava uslove nadležna gradska uprava donosi rešenje o tome da se odbija zahtev za ozakonjenje i od tog momenta privremeni priključak više ne važi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.