UKINUTE ODBORNIČKE NADOKNADE

Gradske vesti

Na danas održanoj sednici Skupštine Grada Sremska Mitrovica, između ostalog, ukinute su odborničke naknade. Ova odluka usvojena je jednoglasno i za nju je glasalo 45 odbornika Gradskog parlamenta. 

Kako je rekao predsednik Skupštine grada, Vladimir Pavlović, lokalni parlament broji 61. odbornika, a odbornička naknada za održanu sednicu do sada je iznosila 20.000 dinara, što na godišnjem nivou iznosi oko 24 miliona dinara. U narednom periodu biće odlučeno na šta će ova sredstva biti preusmerena.

„Moram da istaknem da nije finansijski momenat nešto što nas je navelo da donesemo odluku o ukidanju odborničkih naknada. Mislim da smo se malo udaljili od osnovne suštine odboničkog poziva, zaboravili smo da je odbornik biti čast i da su neki ljudu dali poverenje nekoj političkoj stranci a ta politička stranka je dala poverenje nekom da bude odbornik i nikakav materijalni stimulans ne može biti važniji od poverenja. Odbornik je biti čast, u lokalnom parlamentu ih ima 61 i motivi za taj poziv ne smeju biti materijalni. Ovo što smo uradili je vrlo važno, pogtovo za budućnost, za novi saziv lokalnog parlamenta. Pokušavamo da vratimo u život odbornički poziv na mesto koje mu i pripada”, rekao je predsednik Skupštine grada Sremska Mitrovica.

Pavlović je čestitao i zahvalio se svim odbornicima koji su glasali da ova odluka bude usvojena i dodao da odluka na snagu od 1. januara naredne godine.

Na dnevnom redu Sednice našlo se ukupno 39 tačaka, među kojima su i izveštaj o izvršenju odluke o budžetu, izmene plana i programa poslovanja za 2023. godinu budžetskih korisnika iz oblasti kulture, sporta i turizma i drugo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *