SREDSTVA IZ POKRAJINE ZA IZRADU DVA PLANA DETALJNE REGULACIJE

Gradske vesti

Pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg uručio je danas predstavnicima gradova i opština na teritoriji AP Vojvodine ugovore za sufinansiranje izrade prostornih i urbanističkih planova.

Sa ukupno 20 miliona dinara, podržano je 15 planskih dokumenata, a novac su dobili gradovi Kikinda, Subotica, Sremska Mitrovica, Zrenjanin i Sombor i opštine Ruma, Novi Bečej, Žitište i Bački Petrovac.

Erceg je ovom prilikom naglasio da Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine godinama podržava lokalne samouprave u izradi ovih važnih planskih dokumenata.

– To omogućava lokalnim samoupravama da određene delove naseljenih mesta i gradova, ili kompletna naselja, izmene u delu koji je neophodan za dalji razvoj kako porodičnog stanovanja, tako i industrije, čime se ubrzavaju procesi važni za unapređenje života u njima – kazao je Erceg.

Kako je naveo, Pokrajinska vlada će i u budžetu za 2024. godinu nastaviti sa kontinuiranom podrškom gradovima i opštinama u izradi ovih planskih dokumenata.

Za dva projekta podršku je dobio Grad Sremska Mitrovica – Plan detaljne regulacije parka stambenog kompleksa u bloku između državnog puta prvog B reda broj 20, Ulice vojvode Stepe i stambenog naselja „Marko Peričin Kamenjar“ – 500.000 dinara i Plan detaljne regulacije naseljskog bloka između Ulice Palanka, državnog puta prvog B reda broj 20 i Marsilijeve ulice – 1,5 miliona dinara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *