Gujon za TV Fruška gora: Hrabrost kosovskih Srba treba da bude primer svima nama

IZBORI 2023

„Važno je da znama kuda idemo, a to je budućnost sa Srbijom koja se razvija i svako od nas ima ulogu u tome“ Gujon za Tv Fruška gora

Arno Gujon direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu i član predsedništva SNS-a gost je novog izdanja emisije Otvoreni studio koja će se emitovati večeras od 20č na kanalu Televizije Fruška gora.

Gujon kao poznati humanitarac koji pomaže Srbima na Кosovu istakao je da je pomoć humanitarne organizacije na početku bila skromna ali ideja vodilja je bila časna što je bilo najvažnije.

„Кako je naša organizacija rasla renovirali smo 55 škola na teritoriji Кosova i Metohije, izgradili 123 fabrike, podelili smo plastenike i domaće životinje narodu koji se bavi poljoprivredom „, istakao je Gujon i dodao “ Nismo nikada odustali zato što smo videli hrabrost u kosovskim Srbima , a njihova hrabrost treba da bude primer svima nama“ .

Na osnovu zasluga u svom humanitarnom radu, Arno Gujon je dobio državljanstvo Srbije 2015. godine. Dobitnik je i drugih priznanja i odlikovanja među kojima su Orden Svetog Save prvog stepena „za delotvornu ljubav pokazanu svesrdnim i nesebičnim zalaganjem u prikupljanju i pružanju neophodne materijalne i finansijske pomoći za našu Svetu Crkvu i stradalni narod na Кosovu i Metohiju, kao i za istrajno svedočenje istine o životu našeg naroda u ovoj srpskoj pokrajini” ali i Povelju Viteza Svetosavskog pacifizma Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije za humanitarni rad na Кosovu i Metohiji kao i za zalaganje u Francuskoj za promenu slike o Srbiji.

„Svako može da pruž svoj doprinos, važno je da znamo kuda idemo a to je ka budućnosti sa Srbijom koja se razvija i svako od nas ima ulogu u tome“, istakao je Gujon gostujući na kanalu Tv Fruška gora.

Govoreći o svom radu sa Srbima koji žive u dijaspori, Gujon je istakao da je naša dijaspora pre svega veliki ekonomski potencijal i kada bi se samo jedan deo tih ljudi vratio u Srbiju, doživeli bismo demogravski procvat, a taj trend povratka postoji sada kada se Srbija razvija, naglasio je Gujon.

Celu emisiju možete pogledati večeras od 20 časova na kanalu TV Fruška gora.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *