BOLJI USLOVI ZA NASTAVU FIZIČKOG VASPITANJA

Gradske vesti

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu finansirao je sa 5,5 miliona dinara zamenu poda u fiskulturnoj sali u Osnovnoj školi „Slobodan Bajić Paja“ u Sremskoj Mitrovici.

– Osnovci u mitrovačkoj školi „Slobodan Bajić Paja“ sada imaju mnogo bolje uslove za nastavu fizičkog vaspitanja, kao i za rekreativne sportske aktivnosti – rekao je resorni sekretar Dane Basta, dodajući da je u sali ugrađen multifunkcionalni sportski pod debljine šest milimetara, iscrtan je teren i izbušeni ankeri za odbojku.

Sekretarijat je, takođe, obezbedio i 5,3 miliona dinara za rekonstrukciju poda fiskulturne sale u Izdvojenom odeljenju Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“, gde je ugrađen novi PVC sportski pod i obeleženi su tereni za košarku i odbojku.

– U protekle tri godine Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu uložio je 38 miliona dinara u sportsku infrastrukturu i sportske klubove u Sremskoj Mitrovici. Nastavićemo sa ulaganjem u ovaj deo Srema, ali i u druge lokalne samouprave – istakao je Basta.

Načelnik Gradske uprave za kulturu i sport Vasilj Ševo zahvalio je na podršci sa pokrajinskog nivoa koju Sremska Mitrovica ima u realizaciji projekata važnih za taj grad.

– Zajednički sa našim partnerima radićemo na daljem poboljšanju uslova za bavljenje sportom, pre svega najmlađih, ali i svih građana i sportista iz našeg grada – rekao je Ševo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *