PREDSEDNICA OPŠTINE RUMA: ULAGANjE U OBRAZOVANjE, ZDRAVSTVO I KULTURU JE OD ESENCIJALNOG ZNAČAJA

Društvo

Predsednica opštine Ruma Aleksandra Ćirić Bošković gošća je novog izdanja emisije „Otvoreni studio“ na Tv Fruška gora koja će se emitovati večeras od 20 časova.

Predsednica Ćirić Bošković govorila je o velikom obimu posla i širokoj lepezi radova koji su obeležilči godinu na izmaku. Govoreći o Zavičajnom muzeju kao simbolu Rume , najstarijem spratnom objektu u gradu u koji nije dugo ulagano , predsednica je istakla da postoji veliki raspon generacija koji i ne znaju šta se u muzeju nalazi upravo jer je godinama unazad ova ustanova kulture bila zapostavljena. Predsenica se zahvalila Ministarstvu kulture na tome što su prepoznali trud lokalne samouprave da se muzej poptuno sanira . Nakon završetka radova, Ćirić Bošković ističe , da će Zavičajni muzej Ruma imati novu stalnu postavku na kojoj će drugi muzeji pozavideti, a sa svim novitetima doći će i do većeg broja turista i posetilaca.

„Naša Turistička organizacija doživljava svoj procvat, to sam primetila još tokom prošle godine tokom pripremanja Božićne ulice. Svaki deo Rume koji je pogodan za turizam, Turistička organizacija prezentuje na najbolji način“.

Govoreći o brojnim infrastrukturnim radovima predsednica je naglasila “ ne postoji deo opštine u kojoj se nije ulagalo u puteve“ i dodala da se ravnomerni razvoj grada i sela može postići , ne u isto vreme, ali to se vidi kada se na kraju godine sumiraju rezultati“.

„Niko nije obraćao pažnju na ono što je esencijalno, a to su obrazovanje, zdravstvo i kultra“, rekla je predsednica sumirajući nedavna ulaganja u rumski Dom zdravlja, te je dodala da će nakon sanacie Dečijeg odeljenja biti rekonstruisan i školski dispanzer.

„Mnogi nisu verovali da će se sanirati Gradska deponija, pokazali smo da je moguće zahvaljujući pomoći Ministarstva, a tek ono što sledi je zelena oaza na mestu gde je bila deponija“.

Ceo razgovor možete pogledati večeras od 20 časova na kanalu Tv Fruška gora.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *