RIBOĐORĐEVA – specijalitet o kojem priča Srbija – Podseća na Кarađorđevu šniclu ali je posna!

Reportaže

Ribođorđeva šnicla, izum mladog kuvara Jana Siča, glavna je kuliniraska tema o kojoj poslednjih dana priča cela Srbija, naročito od kako je počeo period Velikog posta. O čemu se zapravo radi, otkriva Jano i kaže:

„Bilo mi je potrebno jelo pred početak posta da odgovara jelevniku a da bude poznato po svom nazivu“.

Po svemu sudeći, situacija se razvila tako da Ribođorđeva odgovara ne samo jelovniku, već i ukusu gostiju, a preti da bude glavno jelo na trpezi predstojećim slavama. O ovom jelu se toliko priča , te se Ribođorđeva nalazi na storijima i postovima društvenih mreža pa polako postaje viralna.

“ Jelo je za kratko vreme privuklo mnogo pažnje, meso ribe je bogato vodom pa se očekuje da nije tako čvrsto, ali u ovom slučaju sam uspeo da postignem taj efekat, objašnjava Jano. Mnogi kulinarski majstori ne otkrivaju tajne svojih recepata do kraja ali Jano ipak detaljno samo za naš portal ekslkuzivno objašnjava kako je uspeo da napravi ovo sada već traženo jelo, i kaže kako pravi Ribođorevu:

„Кoristim file ribe najčešće je to som ili oslić, biljni sir dodajem po ukusu, u nadev stavljam još žitarice ,obrađeno povrće, kus kus ili kinou. Umesto jaja koristim mleveni lan natopljen u vodi i tako dobijam vezivnu masu.
Ribođorđeva se naravno oblikuje u rolu da podseća na Кarađorđevu šniclu , po čemu je i dobila naziv. Ovo jelo se naravno pohuje i služi toplo. Ovo je pravi pogodak u koji sam verovao“ ističe Jano Šic kreativni, mladi kuvar koji se ne libi da predstavi tajne pravljenja Ribođorđeve jer zna da su veliki majstori kulinarstva upamćeni po svojim specijalitetima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *