ZA MITROVČANE ŠEST ZLATNIH ZNAČКI

Gradske vesti

U Narodnom pozorištu u Beogradu, dodeljene su „Zlatne značke” Кulturno-prosvetne zajednice Srbije brojnim umetničkim stvaraocima iz zemlje, regiona i dijaspore. Priznanje se dodeljuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Nagrada, pozlaćena značka i povelja – grafički list, uručena je dobitnicima među kojima je ove godine bilo čak šestoro Mitrovčana koji su nagradu dobili za nesebičan, predan i dugotrajan rad i stvaralački doprinos u širenju kulture.

Iz našeg grada ovo vredno državno priznanje dobili su prof. dr Slađana Milenković, filolog, Ivan Vešić, pedagog likovne umetnosti, Cecilija Tomkić, profesor klavira, Aleksandra Garunović, dirigent hora i Siniša Tufegdžić, muzički umetnik.
Među onima koji su rođeni ili živeli u Srbiji ili njihovi roditelji, a oni rođeni u nekoj od država sveta, “Zlatnu značku” je dobio i svetski poznati karikaturista Petar Pismestrović, rođen u Sremskoj Mitrovici gde je završio gimnaziju, a sada živi u Кlagenfurtu u Austriji.

Žiri za dodelu „Zlatne značke” u sastavu prof. dr Uroš Dojčinović, muzički umetnik, Miomir Filipović novinar i književnik, Božica Velousos književnica i Živorad Ajdačić geneneralni sekretsr КPZ-a, kao predsednik, sve odluke je doneo jednoglasno, od pristiglih 540 predloga dodeljeno je 55 priznanja.

Čestitamo našim stvaraocima u oblasti kulture, ovogodišnjim dobitnicima “Zlatne značke”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *