APEL PU U SREMSKOJ MITROVICI

Gradske vesti

Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici uoči proslave pravoslavne nove godine, apelovala je na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače motornih vozila da dosledno poštuju sve saobraćajne propise, radi svoje i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Takođe apeleovano je na građane da ne remete javni red i mir, posebno upotrebom pirotehničkih sredstava koja mogu prouzrokovati povrede, požare i eksplozije.

-Apelujemo na vozače da ne voze ukoliko konzumiraju alkohol i da brzinu vožnje prilagode uslovima saobraćaja i stanju puta.

Podsećamo roditelje da je igra sa pirotehnikom opasna i da može izazvati teške povrede i opekotine, a u težim slučajevima i invaliditet.

Zakonom je zabranjena upotreba pirotehnike u zatvorenom prostoru i na javnim mestima gde se okuplja veći broj osoba, kao i prodaja pirotehničkih sredstava maloletnicima.

Napominjemo da vatromet mogu koristiti samo za to ovlašćena pravna lica na odobrenoj lokaciji, uz rešenje koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova – navodi se u apelu.

Pripadnici policije obavljaće pojačane kontrole saobraćaja i pojačane patrolne i pozorničke aktivnosti, u cilju bezbednosti i sigurnosti građana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *