APEL VATROGASACA

Gradske vesti

U periodu od početka, pa sve do kraja grejne sezone, povećan je broj požara na građevinskim objektima i sa tim u vezi apel građanima uputio je Vladimir Drmanović, komandir vatrogasne čete Odeljenja za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici. 

On je tom prilikom istakao da su razlozi za požare najčešće neispravne instalacije ili neočišćeni dimnjaci, nepažnja prilikom loženja peći na čvrsto gorivo, ostavljanje uključene grejalice bez nadzora, ostavljanje odeće i drugih zapaljivih predmeta u blizini peći ili grejalice, preopterećenje elektroinstalacija i neispravni električni uređaji i slično. 

“Sve ovo je ljudski faktor. U slučaju da primete bilo kakav požar na građevinskim objektima treba odmah o tome obaveste vatrogasnu jedinicu na broj 193 i poslušaju savete vatrogasaca. Najčešći uzroci požara su neispravnost i neodržavanje dimovodnih kanala, odnosno dimnjaka, nedovoljno dobro loženje vatre, neispravnost električnih uređaja i preopterećenost elektroinstalacija, odnosno uključivanje dve ili tri i više grejalica na jedan građevinski objekat”, rekao je Drmanović.

Od početka grejne sezone vatrogasno – spasilačke jedinice na teritoriji Srema intervenisale su 55 puta na građevinskim objektima. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *