U SREMSKOJ MITROVICI NASTAVLJEN PROJEKAT “VELIKA SADNJA-ZELENI PRSTEN”

Gradske vesti

Sadnja zelenog pojasa uz novu saobraćajnicu od Sremske Mitrovice prema Velikim Radincima, privedena je kraju. Na ovoj deonici Gradsko zelenilo posadilo je 576 sadnica, koje će doprineti zaštit životne sredine, ali će imati i ulogu vetrozaštitnog pojasa. 

Posađene su pretežno lipa, brest, hrast i to su pretežno trogodišnje i četvorogodišnje biljke. 

Radnike Gradskog zelenila posetio je Vladimir Pavlović, predsednik Skupštine grada Sremska Mitrovica.

On je tom prilikom istakao da zaposleni u ovom preduzeću svaki lep dan iskoriste da nešto novo posade i dodao da će vetrozaštitni pojasevi ovaj deo grada oplemeniti u smislu zaštita životne sredine i kvalitetnijeg vazduha.  “Isto tako i u estetskom smislu i doneti sve one benefite koje drveće donosi našoj životnoj sredini. Završili smo sadnju ka Čalmi, završavamo ka Velikim Radincima, krećemo ka Mačvanskoj Mitrovici. Nastavljamo formiranje našeg zelenog prstena oko Sremske Mitrovice i to je samo još jedna od akcija sadnje koju ćemo imati ove godine, a kako je krenulo i ova godina će u proteći u tom znaku. Sada je na ovoj deonici posađeno 576 sadnica, ukupno će biti posađeno 2000 sadnica”, rekao je Pavlović.

Projekat ozelenjavanja Sremske Mitrovice i okoline nosi naziv „Velika sadnja – Zeleni prsten” i u velikoj meri doprineće stvaranju ekološki zdravije sredine za život.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *