PREZENTOVAN PROJEKAT “Podsticanje mladih za učešće u procesu EU integracija” (REBOOTING)

Gradske vesti

“Podsticanje mladih za učešće u procesu EU integracija” – REBOOTING, je trogodišnji projekat koji pokrenut uz podršku Evropske Unije i fokusiran na osnaživanje mladih u Vojvodini, uzimajući u obzir jedinstvene društvene, kulturne i ekonomske faktore regiona.

Projekat ima za cilj stvaranje sigurnih prostora za učešće mladih i učenje o evropskim vrednostima u Vojvodini, odnosno stvaranje resursnih centara za omladinsku participaciju i učenje o EU, kao i osnaživanje omladinskih organizacija koje implementiraju različite omladinske aktivnosti vezane za proces pristupanja Evropskoj Uniji i EU integracije.

Nosilac projekta je omladinski savez udruženja OPENS, a partneri na projektu su Western Balkans Institute, Bečejsko udruženje mladih – BUM, SINHRO i Somborski edukativni centar – SEC, dok su pridruženi partneri Grad Кikinda, Grad Sremska Mitrovica, Grad Subotica i Grad Zrenjanin.

Domaćin Ceremonije bio je gradonačelnik grada Novog Sada Milan Đurić, dok su Ceremoniji prisustvovali predstavnici sledećih gradova: Subotica, Sombor, Pančevo, Кikinda, Zrenjanin, Sremska Mitrovica i Bečej, kao i predstavnici Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *