ZAVRŠNA FAZA REKONSTRUKCIJE PUTA LAĆARAK – ČALMA

Gradske vesti

Rekonstrukcija puta Laćarak – Čalma, uspešno je završena u novembru prošle godine, a sada su na redu radovi na izgradnji prilazima ka individualnim domaćinstvima u ovom fruškogorskom selu.

Biće urađene 84 ćuprije, što će znatno doprineti praktičnosti i pristupačnosti za meštane Čalme.

Radove na prilazima ka individualnim domaćinstvima obišao je i pomoćnik gradonačelnice za investicije i lokalni ekonomski razvoj Uroš Veselinović. On je tom prilikom istakao da je ovim radovima projekat rekonstrukcije puta Laćarak – Čalma, u dužini od 7,7 kilometara, završen i najavio je nove radove.   

 „Ovim završavamo ono što je obećano i nadam se da će naši Čalmanci biti zadovoljni. Prema projektu predviđeno je da se presvuku sve ćuprije koje su na ovom potezu gde je urađena rekonstrukcija puta, ima ih 84. Gde ima potrebe uradiće se potpuna rekonstrukcija ili presvlačenje da bi se ujednačio nivo asfalta i nivo saobraćajnice. Prošla godina bila je jako uspešna što se tiče razvoja lokalne infrastrukture, urađen je put Veliki Radinci, put Sremska Mitrovica – Manđelos i ovaj put. To je sad moderna saobraćajnica koja ispunjava sve uslove koje saobraćaj propisuje, takođe grad već dve godine radi na projektu ozelenjavanja. U pojasu puta zasađene su i nove sadnice, radimo i dalje na vetrozaštitnim pojasevima, vodi se računa o svakom selu. Cilj je da selo bude dobro povezano sa gradom da meštani mogu da odu na posao i da u gradu završe neke svoje potrebe, ali voleli i da se ponovo vrate i da selo nastavi da živi. U narednom periodu Grad Sremska Mitrovica i dalje planira da se bavi razvojem lokalne infrastrukture voleo bih da sad malo pređemo i na onu drugu stranu reke Save, prošle godine smo najavili put Noćaj – Radenković koji će se raditi koz projekat razvoja lokalne infrastrukture sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. U završnoj fazi smo, čekamo samo potvrdu projekta i nadam se da ćemo u prvoj polovini godine već imati nov put”, rekao je Veselinović.

Vrednost radova na rekonstrukciji puta Laćarak-Čalma iznose oko 270 miliona dinara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *