SREMSKA MITROVICA PREDSTAVILA SVOJE TURISTIČKE POTENCIJALE NA MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA U BEOGRADU

Gradske vesti

Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica uzela je učešće na ovogodišnjem beogradskom 45. Sajmu turizma. Mitrovčani su imali priliku da na štandu Turističke organizacije Vojvodine predstave turističke potencijale iz grada na Savi. 

Prema rečima Dušana Drče, direktora Turističke organizacije, Mitrovica i te kako ima šta da ponudi turistima iz celog sveta, jer pored bogate istorije, danas Mitrovica predstavlja jedan pravi mali evropski grad.

Prema podacima kojima Turistička organizacija raspolaže, Sremsku Mitrovicu je prošle godine posetilo oko 15 hiljada turista, a letnje manifestacije, kao što su Festival folklora, Leto na Savi i Vinski park, svakako su doprinele tome.

“Prošle godine Mitrovicu je posetio oko 15 hiljada turista. Grad Sremska Mitrovica ulaže dosta novca pred svaku letnju sezonu, jer tursiti u velikom broju dolaze leti. Isada, evo ovih dana, kako smo na Sajmu turizma u Beogradu, dolaze nam ljudi i pitaju šta spremammo za ovu sezonu, znajući da smo prošle godine imali novinu kao što je bioskop na otvorenom, OCR trku, koja je imala veliki odjek. Tu su i Festival folklora, ali i Vinski park, po kojem smo veoma poznati”, rekao je Drča.

On je pozvao sve one koji do sada nisu posetili Sremsku Mitrovicu, da dođu i da se uvere u sve lepote koje grad na Savi ima u svojoj ponudi. 

Bila je ovo dobra prilika da se predstave turistički potencijali grada na Savi, koji sa nestrpljenjem i ove godine očekuje nove turiste. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *