Luka Petrović: Osuđujem sramotno širenje mržnje na društvenim mrežama

Politika

Član Predsedništva i potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Luka Petrović najoštrije je osudio širenje mržnje na društvenim mrežama, apelujući na učesnike političkog života u našoj zemlji da se fokusiraju na izgradnju društva zasnovanog na poštovanju, toleranciji i zajedničkim vrednostima.
„Najoštrije osuđujem neumesnu objavu čitulje predsednika Srbije Aleksandra Vučića na društvenim mrežama. Ovo predstavlja još jedan u nizu sramnih i nemoralnih aktivnosti koje sprovode sledbenici Đilasove politike. Smatram da ovakva vrsta insinuacije ne samo da je neprihvatljiva, već i duboko uznemirujuća, odražavajući nedostatak osnovnih moralnih vrednosti. U moru kontroverznih i etički upitnih poteza, ovaj događaj se izdvaja kao dno koje do danas još niko nije uspeo da dotakne. Ovaj čin nije samo puka demonstracija nemaštovitosti i manjka kreativnosti, već i alarmantan pokazatelj apsolutnog nedostatka vizije i misije u vođenju političke kampanje”, naveo je Luka Petrović u saopštenju za medije.
On je izrazio uverenje da politički diskurs i kampanje treba da se vode na osnovu ideja, vizija budućnosti i konkretnih predloga za poboljšanje života građana, a ne kroz sramne akte koji služe isključivo za širenje straha, nesigurnosti i podele među ljudima.
„Stoga, ovakve akcije ne samo da su osuđene na neuspeh, već i ukazuju na očaj političkih subjekata koji ih sprovode. Apelujem na sve učesnike političkog života u Srbiji da se uzdrže od širenja mržnje, laži i straha, da se fokusiraju na izgradnju društva zasnovanog na poštovanju, toleranciji i zajedničkim vrednostima. Na kraju, uveren sam da će građani Srbije prepoznati i odbaciti sve pokušaje manipulacije i zloupotrebe, bilo da dolaze iz političkih, medijskih ili bilo kojih drugih krugova”, istaknuto je u saopštenju Luke Petrovića.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *