ZA VEĆU BEZBEDNOST DECE U SAOBRAĆAJU

Gradske vesti

Grad Sremska Mitrovica i ove godine sprovodi projekat „Pažljivkova smotra“, i tim povodom, zamenik gradonačelnice Petar Samardžić, uručio je priručnike „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ đacima prvacima „Pinkijeve“ škole.

Tom prilikom Samardžić je istakao da se radi o projektu Agencije za bezbednost saobraćaja i Ministarstva unutrašnjih poslova, a zahvaljujući Gradu Sremska Mitrovica i lokalnom Savetu za bezbednost saobraćaja, projekat se drugu godinu za redom realizuje u našem gradu, sa ciljem unapređenja znanja dece u oblasti saobraćaja. Projekat je usmeren na decu predškolskog uzrasta i učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola, a s tim u vezi svim predškolcima su podeljene Pažljivkove bojanke, a svim mitrovačkim prvacima uručeni su Pažljivkovi priručnici. Ove publikacije će deci pomoći da nauče više o saobraćajnim pravilima, ali i pomoći prilikom pripremanja za predstojeću opštinsku „Pažljivkovu smotru“, koja će se održati do kraja aprila meseca.

Samardžić je poželeo deci mnogo sreće i uspeha i na ovoj, kao i na regionalnoj i republičkoj „Pažljivkovoj smotri“, a kako je rekao cilj ovog projekta nije da se pobedi na smotri, već da svako dete postane pažljivko u saobraćaju, da se svako dete upozna sa saobraćajnim pravilima, kako bi bili pažljiviji i bezbedniji učesnici u saobraćaju. Za ostvarenje tih ciljeva potrebna je podrška roditelja, vaspitača, učitelja i lokalne samouprave, a Grad Sremska Mitrovica tu podršku nesebično pruža godinama u nazad, posebno u promovisanju ovakvih kampanja.

Sa aktivnostima unapređenja znanja u oblasti saobraćaja i unapređenja bezbednosti u saobraćaju, nastaviće se i u narednom periodu, stoga je Samardžić najavio razne tribine, predavanja, predstave i poligone za različite uzraste dece i omladine. Đaci prvaci su od Grada na poklon dobili i fluorescentne prsluke, kako bi bili dodatno vidljiviji i bezbedniji u saobraćaju, i kao pešaci i kao biciklisti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *